Søk i denne bloggen

lørdag 21. januar 2012

Eagle vs Shark

Handling: Lily er en meget sær jente som lever i sin helt egen verden. Hennes foreldre er døde og det synes hun er dumt. Hun lever sammen med sin eldre bror og er fornøyd med det. Hennes jobb er i en hamburgersjappe og hun liker sin jobb ganske godt. En dag kommer det inn en mann som hun føler har et veldig kult uttrykk som appellerer til henne. Han går derimot til den mye penere ekspeditrisen og overser henne totalt. Det gjør også resten av verden og når hun til og med i en fikset trekning mister jobben så aner hun at hun ikke betyr mye. I sine siste arbeidsdager kommer denne spennende mannen inn og hun gjør hva hun kan for å lokke ham bort til hennes kasse. Der møter hun denne også svært så sære mannen. Han ber henne om å invitere den pene ekspeditrisen på fest hos ham. Men når den pene ekspeditrisen kaster papiret i bosset plukker Lily det opp og bestemmer seg for å gå på kostymefesten som en hai som er hennes ynglingsdyr. Der får hun et svært spesielt møte med denne sære og nerdete, men litt mystiske Jarrod. De to får et helt spesielt forhold som ikke akkurat er helt A4...
Les mer om hva jeg synes i min filmanmeldelse her: Morsom Napoleon Dynamite-aktig komedie.

Om man likte den nerdete komedien Napoleon Dynamite så er dette en film man må få med seg. Her får man en del andre lignende karakterer som er svært så morsom å følge. Jeg lo ganske godt innimellom av denne filmen og synes dette var en svært god filmopplevelse. Filmen er jo ikke så vanvittig god reint filmteknisk, men den duger relativt godt fordi karakterene er så artige. Dette er så herlig naivt til tider at man bare digger det. For deg som ikke har sett Napoleon Dynamite så er det en film jeg også vil anbefale deg å få med deg. Eagle vs Shark dreier seg om to svært sære personer som møtes. De lever som i sin egen verden inni verdenen og er ikke så god å kommunisere med resten av verden rundt dem som blir for annerledes i forhold til dem selv. Det blir mye humor ut av disse sære og rare karakterene vi får se i fri utfoldelse her. Mye av gøyen i denne filmen ligger nettopp i det å oppleve og finne ut av hvordan karakterene er skrudd sammen. Det er litt vanskelig å fortelle hva som er selve morsomhetene her da de er litt situasjonsbetinget og fungerer godt når man ser dem på filmen. Det er ikke dermed sagt at det blir morsomt å gjengi dem her, så denne filmen må med andre ord bare oppleves for å finne ut av hva som ligger i den.

Dette får av meg en sterk tommel opp og en anbefaling om man liker litt sære saker eller bare vil oppleve noe nytt innenfor filmens verden. Filmen er jo også en uavhengig film som kommer utenfra Hollywood og til det å være så klarer denne filmen seg svært godt. Man klager aldri på noe her i denne filmen selv om en del småting kunne vært gjort bittelitt bedre med et større budsjett. Dette er fornøyelig nok og holder i bøtter og span til å bli underholdt og le en masse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar